LIFESTYLE

U blizini Napulja pronađeno 50 tona ukradene čokolade

U Italiji posljednjih mjeseci nestalo oko 260 tona čokolade

Autor:Fena

11.12.2014

Italijanska policija pronašla je 50 tona čokolade "Lindt" u hladnjači u blizini Napulja, ili mali dio onoga koliko je ukradeno švicarskom gigantu posljednjih mjeseci, objavila je danas italijanska štampa.

Ukupno, oko 260 tona čokolade "Lindt" nestalo je posljednjih mjeseci u Italiji, precizirala je agencija Ansa. Ukupna vrijednost ovih čokolada mogla bi biti blizu osam miliona eura.

Prve sumnje su se pojavile u toku ljeta, kada su direktori tvornice Induno Oloma, na sjeveru Italije, uočili da nedostaju kutije, posebno mliječnih crvenih pralina, u kompletima koji su isporučeni u inostranstvo.

Nakon interne istrage, kontrole provedene na raznim pravcima kojima se upućuje čokolada su otkrile u augustu da je jedno logističko preduzeće u blizini Milana preusmjeravalo od aprila dio robe prema jugu.

Direktor kompanije, kao i njegov jedini zaposlenik uhapšeni su u oktobru, ali oni su do tada već rashodovali dobar dio robe.

Početkom decembra, u policijskoj raciji u skladištu u Sezzeu, između Rima i Napulja, pronađeno je 20 tona čokolade.

U drugoj raciji u četvrtak u hladnjači u Noli, u podnožju Vezuva, policija je otkrila stotinjak paleta sa 5.000 kartonskih kutija čokolade u ukupnoj vrijednosti procijenjenoj na više od 1,5 miliona eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.