LIFESTYLE

Jordanski "Kralj ratnik" Abdulah II glumio u popularnoj američkoj seriji

Veliki fan Star Treka

A.U.

6.2.2015

Jordanski kralj Abdulah II dobio je pažnju svjetske javnosti nakon što je pokrenuo velike akcije protiv Islamske države koja je pogubila pilota Muatha el Kasabeha, ipak, malo ljudi zna da ovaj čovjek, osim vojne, ima i drugu uniformu u ormaru.

Naime, Abdulah II je veliki fan popularne sci fi serije Star Trek, a 1996. godine, dok je još uvijek bio princ, čak je i kratko glumio u jednoj epizodi Voyagera.  

Na stranici memory-alpha.org, na kojoj se može naći skoro sve o Star Treku, stoji i izjava producenta te serije Jeija Taylora.

„Oduzmite titulu i svečano odijelo i vidjet ćete velikog fana Star Treka“, kazao je Taylor.

Kratku pojavu u epizodi „Istrage“, 20. po redu u drugoj sezoni, za Abdulaha je kao iznenađenje organizovao njegov savjetnik za SAD.

„Bio bih uzbuđen da samo dođem  na scenu, ovo je nevjerovatno“, rekao je tada Abdulah.

VEZANA VIJEST: Islamska država: Jordanci, ubili ste američkog taoca

Sadašnji kralj Jordana u toj epizodi je glumio mlađeg poručnika za nauku koji je pričao sa zastavnikom Harryjem Kimom i Neelixom.

screenshot-4

Kralj Abdulah II u Star Treku

Jordan trenutno gradi veliko odmaralište na obalama Crvenog mora, a jedan od najatraktivnijih dijelova bit će tematski park Star Treka, pogađate, kralj Abdulah II jedan je do najvećih investitora u ovaj park. 

Također, kralj Abdulah II je i vješt pilot, ali informacije da je lično učestvovao u bombardovanju IS-a nisu tačne, saopćeno je iz Jordanske vlade. 

Kralj Abdulah učestvovao je u vojnim vježbama nakon pogubljenja pilota

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.