LIFESTYLE

Dragan Đilas neće biti krivično gonjen zbog tuče s puncem

RAZMIRICE Tužilaštvo odlučilo da bivši gradonačelnik Beograda nije kriv

Redakcija

8.2.2015

Dragan Đilas, bivši gradonačelnik Beograda, neće biti krivično gonjen zbog incidenta koji se dogodio 7. decembra 2014. godine, kada se fizički obračunao s puncem Slobodanom Pelevićem, odlučilo je tužilaštvo u Beogradu.

Sukob je, naime, nastao nakon što je Đilas odbio supruzi Ivi plaćati mjesečnu alimentaciju od čak 8.000 eura, koliko je tražila.

Prikupljeni dokazi

Svađa i tuča bivšeg gradonačelnika s puncem dogodila se u stanu u ulici Patrijarha Varnave u Beogradu, u kojem je Đilas ranije živio sa suprugom i njihovo dvoje djece.

- Policija je dostavila izvještaj tužilaštvu. Odmah su saslušani svi prisutni u stanu, prikupljeni su i svi drugi dokazi, na osnovu kojih je donesena odluka da postupak ne bude pokrenut. Pelević je obaviješten da gonjenje Dragana Đilasa može pokrenuti privatnom krivičnom tužbom - rekli su iz Prvog osnovnog tužilaštva.

Nezvanično, u utvrđivanje okolnosti tuče uključen je i Centar za socijalni rad, koji je pomogao da se utvrdi postoje li elementi krivičnog djela nasilja u porodici. 

- Utvrđeno je da u Đilasovoj porodici nije bilo problema, da nikada nije prijavljeno zlostavljanje supruge niti djece, kao i da im je dobar otac - kaže izvor.

Lakše povrede 

Osim toga, kako navodi izvor, nije bilo elemenata za ovo krivično djelo i zato što Đilas i njegov punac nisu živjeli u zajednici. Utvrđeno je da je te subote Đilas došao u stan da vrati trogodišnju kćerku. U stanu je već bila njegova supruga s roditeljima.

- Počela je svađa, razmijenili su teške riječi i psovke. Došlo je do koškanja, u kom su lakše povrede zadobili Pelević, ali i Đilas - dodaje izvor iz istrage. 

Kako navodi, tokom provjera policija je razgovarala i s komšijama, koje su izjavile da nisu čule svađu. Poslije incidenta, Pelević je potvrdio da je dobio batine od zeta. Đilas se tada povjerio prijateljima da se samo branio da napada. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.