LIFESTYLE

POTRESNA PRIČA Prvo pronašli napuštenu bebu pred vratima, a onda je uslijedio novi šok...

Začuo se dječji plač u hodniku ispred vrata

(N. K.)

17.2.2015

Bojan Miholjčić začuo je dječji plač u hodniku ispred vrata svojeg stana u Žitištu u Srbiji, a kada je otvorio vrata bio je šokiran prizorom - neko je ostavio bebu ispred ulaza u njegov stan.

- Pozvao sam suprugu da pričuva bebu, a ja sam potrčao ispred zgrade u nadi da ću uhvatiti onoga ko je ostavio bebicu, rekao je Miholjčić.

- Moja supruga i komšije smjesta su kontaktirali policiju i hitnu pomoć Doma zdravlja Žitište, koji su stigli za samo par minuta. Bebu smo umotali u dekicu, unijeli je u stan, gdje je liječnica odmah pregledala, te smo ustanovili da se radi o djevojčici, rekao je Miholjčić.

No, kaže kako još nije niti došao sebi od šoka, kada je uslijedilo novo iznenađenje: Sat i pol nakon što je beba zbrinuta i odnešena, na njegova vrata zakucala je majka ostavljene bebe. Ona je, prema Miholjčićevim riječima, bila vidno potresena i tražila je da joj vrate bebu.

- Primili smo uzrujanu majku u naš stan, porazgovarali smo sa njom, objasnili joj da je beba na sigurnom, ali smo morali pozvati policiju. Oni su je odveli na razgovor u stanicu. Još smo u šoku, ali nam je laknulo kada smo čuli da je mala beba zdrava i da je zbrinuta u bolnici, rekao je Mijoljčić, a prenosi Blic.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.