LIFESTYLE

Neko hrani ptičice na prozoru, a on... medvjeda!

Samo u Rusiji

Autor:(D. K.)

18.2.2015

Dva muškarca iz Rusije odlučili su da svoj obrok podijele sa ogromnim medvjedom koji je čekao svoje sljedovanje na kuhinjskom prozoru. Ova hladnokrvna životinja može biti veoma opasna po ljudski život, ali je ipak ovog puta samo jedan od gostiju na večeri.

Na snimku, objavljenom na YouTubeu, hrabri (ili nepromišljeni) čovjek je odlučio da svojom rukom iz neposredne blizine dodaje zvijeri hranu, koja je zahvalno podizala glavu na prozor  i uzimala svoje omiljeno jelo - lososa, prenio je Telegraf.

Međutim, kada mu nije bilo dovoljno, medvjed je svojim dugim kandžama pokušao da dobije još. Njegova masovna šapa je često dospijevala u unutrašnjost prostorije jer je bio izuzetno nestrpljiv. Kuhar je tada čak pomazio veliku šapu, iako mnogi ne bi smjeli ni da mu priđu.

U pozadini se čuje osmjeh posmatrača kojima je bilo izuzetno zabavno što životinja uvijek traži još.

Inače, stručnjaci ne preporučuju ovakvu igru sa medvjedima, jer su oni skloni vraćanju na isto mjesto na kojem su ranije dobili hranu. Dakle, oni će se obavezno vratiti, a sljedećeg puta mogu tražiti i više, što može biti opasno.

Ove životinje su nepredvidive i, iako često izbjegavaju ljude, dešava se i da implusivno napadnu čovjeka ako se osjete ugroženim ili iznenađenim, a često kreću u odbranu svojih mladih.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.