GLAMUR

Piksi potrošio bogatstvo na svadbu kćerke Anje

Anju otac dopratio do oltara

Avaz.ba

24.4.2018

Svadba najmlađe nasljednice legendarnog srbijanskog fudbalera Dragana Stojkovića Piksija koštala je pravo bogatstvo, jer su mladenci platili hotel i kompletan ugođaj svatovima za nekoliko dana. Samo prenoćište, dekoracija i vatromet koštali su desetine hiljada eura. Anja Stojković udala se za francuskog reli vozača Igoa Valentea (Hugo), a svadbena ceremonija upriličena je u Antibima u Francuskoj.

 Dva goluba

Po ugledu na glamurozna slavlja svjetskih zvijezda, ni na ovoj svadbi se nije štedjelo. Gosti, koji su došli iz svih krajeva svijeta, bili su smješteni u veleljepnom hotelu “Du Cap-Eden-Roc” u mondenskom ljetovalištu na jugu Francuske, gdje noćenje košta od 1.000 eura, a cijena jednog svadbenog mjesta od 250 do 350 eura, ovisno o meniju. To govori da su mladenci za smještaj gostiju potrošili više od 100.000 eura, bez hrane i pića, što su dodatno platili.

Svadbena bina bila je ukrašena prirodnim cvijećem, a mlada je nosila vjenčanicu stranog dizajnera, dok se za noćnu zabavu, koja je bila upriličena u restoranu hotela, presvukla u jednostavnu bijelu haljinu od čiste svile. Mladenci su, u znak vječne ljubavi, pustili dva bijela goluba, dok su svatovi uživali u muzičkom performansu nekoliko orkestara i DJ-eva.

Ogromna torta

- Torta je bila ogromna, mislim da je imala skoro 10 spratova, dok se služio šampanjac čija jedna boca košta skoro 1.000 eura. Sve je bilo na nivou slavlja svjetskog džet-seta. Svako od nas je dobio karticu kojom je mogao jesti i piti u okviru hotela šta god poželi. Vatromet koji je uslijedio nakon prvog plesa, bio je čaroban, trajao je više od 10 minuta. Čuo sam da ga je organizirala jedna od najboljih i ujedno najskupljih agencija za pirotehniku – navodi izvor koji se zatekao među zvanicama.

Brojne zvanice

Sve fotografije s ovog vjenčanja bit će objavljene u japanskom izdanju magazina “Vogue”. Zbog toga su na svadbi bile visoke mjere osiguranja da paparaci ne bi imali pristup. Među brojnim zvanicama našli su se prijatelji porodice Stojković iz Srbije, a neki od njih bili su biznismen Goran Karić sa suprugom Ivanom, kreatorka Marija Tarlać, voditeljica Snežana Dakić, košarkaš Marko Jarić i mnogi drugi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.