Foto: Anju otac dopratio do oltara

GLAMUR Raskošno vjenčanje održano na jugu Francuske

Piksi potrošio bogatstvo na svadbu kćerke Anje

Avaz.ba
24.04.2018 23:58
A
A
A

Svadba najmlađe nasljednice legendarnog srbijanskog fudbalera Dragana Stojkovića Piksija koštala je pravo bogatstvo, jer su mladenci platili hotel i kompletan ugođaj svatovima za nekoliko dana. Samo prenoćište, dekoracija i vatromet koštali su desetine hiljada eura. Anja Stojković udala se za francuskog reli vozača Igoa Valentea (Hugo), a svadbena ceremonija upriličena je u Antibima u Francuskoj.

 Dva goluba

Po ugledu na glamurozna slavlja svjetskih zvijezda, ni na ovoj svadbi se nije štedjelo. Gosti, koji su došli iz svih krajeva svijeta, bili su smješteni u veleljepnom hotelu “Du Cap-Eden-Roc” u mondenskom ljetovalištu na jugu Francuske, gdje noćenje košta od 1.000 eura, a cijena jednog svadbenog mjesta od 250 do 350 eura, ovisno o meniju. To govori da su mladenci za smještaj gostiju potrošili više od 100.000 eura, bez hrane i pića, što su dodatno platili.

Svadbena bina bila je ukrašena prirodnim cvijećem, a mlada je nosila vjenčanicu stranog dizajnera, dok se za noćnu zabavu, koja je bila upriličena u restoranu hotela, presvukla u jednostavnu bijelu haljinu od čiste svile. Mladenci su, u znak vječne ljubavi, pustili dva bijela goluba, dok su svatovi uživali u muzičkom performansu nekoliko orkestara i DJ-eva.

Ogromna torta

- Torta je bila ogromna, mislim da je imala skoro 10 spratova, dok se služio šampanjac čija jedna boca košta skoro 1.000 eura. Sve je bilo na nivou slavlja svjetskog džet-seta. Svako od nas je dobio karticu kojom je mogao jesti i piti u okviru hotela šta god poželi. Vatromet koji je uslijedio nakon prvog plesa, bio je čaroban, trajao je više od 10 minuta. Čuo sam da ga je organizirala jedna od najboljih i ujedno najskupljih agencija za pirotehniku – navodi izvor koji se zatekao među zvanicama.

Brojne zvanice

Sve fotografije s ovog vjenčanja bit će objavljene u japanskom izdanju magazina “Vogue”. Zbog toga su na svadbi bile visoke mjere osiguranja da paparaci ne bi imali pristup. Među brojnim zvanicama našli su se prijatelji porodice Stojković iz Srbije, a neki od njih bili su biznismen Goran Karić sa suprugom Ivanom, kreatorka Marija Tarlać, voditeljica Snežana Dakić, košarkaš Marko Jarić i mnogi drugi.