ISPOVIJEST

Sandra Beltran zavodila najozloglašenije kriminalce

Letjela luskuznim privatnim avionima, podvrgavala se plastičnim operacijama, bila učesnik pucnjava na VIP zabavama i svjedok potkupljivanja meksičkih državnih zvaničnika

U zatvoru provela sedam godina

Avaz.ba

26.8.2018

quote
<p>Nije htjela biti samo gost na zabavi, čvrsto je riješila da postane kraljica kokaina. U manje od 10 godina to je i ostvarila. </p> <p><br></p>

Kraljica kokaina Sandra Avila Beltran oličenje je legende. Ona je jedna od malobrojnih žena koje su imale pristup najvišim nivoima u hijerarhiji narkokartela. Od kraja sedamdesetih godina, živjela je, radila i voljela u samom vrhu meksičke narkomafije. Na vrhuncu karijere nosila je kofere sa milionima dolara u novčanicama od po 100 dolara.

Koristila talent

Nakon što je osuđena zbog pranja novca, Avila je sedam godina života provela u zatvoru, a oslobođena je 2015. Tokom 30-godišnjeg uspona do vlasti, Avila je letjela luksuznim privatnim avionima, podvrgavala se plastičnim operacijama da bi sakrila identitet, bila je učesnik pucnjava na VIP zabavama i svjedok potkupljivanja meksičkih državnih zvaničnika. Priznala je i da je maksimalno koristila talent za zavođenje.

- Sjećam se udvarača koji mi je kupio pikap i ostavio ga ispred kuće mog dečka s cvijećem i porukom. U poruci je pisalo: “Potroši novac na putovanje koje želiš”, a ostavio je i kovertu u kojoj je bilo 100.000 dolara - rekla je Beltran.

 Važno poštovanje

Brzo je učila i napredovala u hijerarhiji kartela, uvijek okružena muškarcima koji su je željeli. Prema njenim riječima, šefovi mafije oko sebe su imali čitav harem žena, ali njihove ženske kolegice nisu imale iste seksualne slobode.

- Oni posmatraju žene kao objekte, ukras ili nužnost, ali nikad kao osobe sazdane od trijumfa i dostignuća - kaže Avila.

Njoj je bilo izuzetno važno da bude poštovana. Nije htjela biti samo gost na zabavi, čvrsto je riješila da postane kraljica kokaina. U manje od 10 godina to je i ostvarila.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.