VELIKA BRITANIJA

Kupila sinu kinder jaje: Ono što je zatekla je najgora noćna mora roditelja

Majka dvoje djece iz Notingamšira žalila se trgovini B&M

Kinder jajetu prošao rok. Arhiv

Avaz.ba

22.3.2019

Mlada majka iz Velike Britanije bila je užasnuta otkrićem u kinder jajetu, koje je kupila svom dvogodišnjem sinu.

Karli Maligen (Karly Mulligan, 28) u srijedu je kupila poslasticu za sina, no kad je došla kući, otkrila je "čudne oznake" preko jaja. 

- Odlučili smo ih zastrugati nožem i odjednom je na kuhinjski pult ispalo nešto što je izgledalo kao mali žuti crv. Bila sam užasnuta. Brzo sam uzela mobitel i počela snimati dok smo strugali dalje - i još ih je izašlo. To je najgora noćna mora roditelja. Zamislite da sam to dala svom sinu. Nije dovoljno star da zna da ovo izgleda čudno. 

Majka dvoje djece iz Notingamšira žalila se trgovini B&M, ali i "Kinderu".

"Kinder" joj je rekao kako će joj poslati omotnicu u koju bi trebala staviti jaje i poslati ga u njihovo sjedište u Grinfordu, u zapadnom Londonu, prenosi "The Mirror".

No nakon detaljnijeg pregleda ambalaže, Karli je otkrila da je jajetu istekao rok trajanja prije više od godinu. Odlučila je snimak postaviti na Facebook, a on je postao viralan. 

- Nakon što su četiri crva ispala, odlučili smo stati i zamotati jaje natrag. Moglo bi ih biti još unutra. Ne tražim kompenzaciju, ali želim da ljudi znaju za ovo. Mislim da je bitno - napisala je na Facebooku.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.