BEČ

Oaza za odmor usred gradske vreve

U pitanju je eksperimentalni projekt alternativnog uređenja javnog gradskog prostora koji će biti na raspolaganju do 30. avgusta 2020. godine

Bazen je otvoren svakog dana od 10 do 22 sata. Agencija

Z. K. / Avaz.ba

21.8.2020

Projekat pod nazivom „Gurtelfrische WEST“ u Beču pretvorio je dio saobraćajnice u blizini zapadne željezničke stanice u prostor za opuštanje sa zelenim površinama, bazenom, ležaljkama, kulturnim programom, radionicama i drugim ponudama.

U pitanju je eksperimentalni projekt alternativnog uređenja javnog gradskog prostora koji će biti na raspolaganju do 30. avgusta 2020. godine. Drvena bina koja je postavljena koristit će se uvečer za plesne nastupe, koncerte, čitanja, a danju za izlete. Hrana može da se donosi i slobodno jede, a u kompleksu je postavljen kiosk koji nudi sve informacije o projektu kao i piće i hranu.


Prostor za opuštanje sa zelenim površinama. Agencija

Glavna atrakcija je bazen dug 9, širok 4 i dubok 1,4 metra koji gostima nudi priliku da se rashlade u vrelim avgustovskim danima. Kabine za presvlačenje, toaleti i tuševi stoje posjetiocima na raspolaganju. Bazen je otvoren svakog dana od 10 do 22 sata. Takođe postoji mogućnost da se provede jedna noć u tzv. “autobus hotelu”. Ulaz je slobodan za sve posjetioce.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.