PRIVATNI MLAZNJAK

Letjelica od 81 milion dolara uskoro će zagospodariti nebom

U svojoj uzanoj kabini, on nudi dovoljno mjesta za 18 putnika, koji se mogu udobno smjestiti u šest odvojenih prostora, koji uključuju tuš kabinu i francuski krevet

Svojim kupcima nudi niz visoko-tehnoloških karakteristika. Agencija

Z. K.

25.10.2020

Gledajući novi Airbus privatni mlaznjak baziran na A220 vrijednom 81 milion dolara, jasno je zašto on već sada ima šest narudžbi. Ovaj avion će putovati na relacijama poput Los Anđeles – London i Tokio – Dubai, dok će u osnovi imati prelazni opseg od 10.500 kilometara.

U svojoj uzanoj kabini, on nudi dovoljno mjesta za 18 putnika, koji se mogu udobno smjestiti u šest odvojenih prostora, koji uključuju tuš kabinu i francuski krevet.

Airbus Corporate Jet 220 je napredni avion, koji svojim vlasnicima može uštedjeti novac zahvaljujući manjoj potrošnji goriva, koja je manja za 25 posto u odnosu na modele prethodne generacije. Pored toga, on svojim kupcima nudi niz visoko-tehnoloških karakteristika, uključujući brzi internet i zatamnjenje prozora.

Ono što će posebno interesirati milijardere koji često lete, jeste činjenica da on koristi iste aerodrome kao i njegova konkurencija, pružajući im trostruko veći prozor u kabini, uz smanjene troškove. Sa cijenom od 81 milion dolara, on će već u naredne tri godine dobiti priliku da zagospodari nebom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.