NAUKA

Najbolji kalendari za 2015. godinu

Top aplikacije

Redakcija

18.11.2015

Ako je vaša novogodišnja odluka podrazumijevala bolju organizaciju u narednom periodu, sigurno je da će vam trebati i dobar kalendar za praćenje obaveza. Možda među ovim aplikacijama nađete pravu za sebe.

1. Wave

Wave sadrži sve što jedan kalendar treba da ima: više različitih izgleda, mogućnost pozivanja kolega i komunikaciju sa njima, sinhronizaciju sa drugim platformama (poput Googleovih), notifikacije itd. Najbolja strana je što može da se da koristi kao lista zadataka i tada  pregledno spaja sastanke sa zadacima. Dostupan je potpuno besplatno i za Andorid i za iOS.

2. Today Calendar

Razlog da probate Today Calendar je njegov krajnje jednostavan dizajn. Pored widgeta, zahvaljujući kojem su vam sastanci i obaveze uvijek na vidiku, dugme za izmjene (edit) je uvijek prisutno i, za razliku od većine drugih kalendara, nije potrebno ulaziti u podešavanja ili konkretan događaj da bi vrijeme ili mjesto održavanja bili izmjenjeni.

3. Calvetica

Calvetica je aplikacija namjenjena onima koji imaju guste rasporede, a koriste iPhone. Dizajn je jednostavan, funkcionalnost je pristojna. Calvetica će sama za vas označiti gotove zadatke ili sastanke.

4. Timeful

Timeful spada u pametne aplikacije. Unoseći detalje u vezi sa vašom rutinom i stilom života, ova aplikacija uči vaše navike i počinje da predlaže određene aktivnosti u terminima koje smatra pogodnim. Pregledan i jednostavan dizajn pruža utisak da je dan ispunjen aktivnostima manje naporan nego što zaista jeste. Ova aplikacija je besplatna, a pravljena je za iOS operativni sistem.

5. Cal

Kreatori Any.do, jedne od najpopularnijih aplikacija za menadžment zadataka i obaveza, napravili su podjednako dobar kalendar jednostavnog imena. Pomoću Cala možete upravljati i svojom listom zadataka i sastancima. Svaki događaj koji kreirate sadržaće kompletne informacije: lokaciju, listu učesnika itd. Najbolje kod Cala, pored činjenice da je podržan na oba popularna sistema, Andoridu i iOS-u, jeste to što je potpuno besplatan.

6. Calendars 5

Kada govorimo o prilagođavanju kalendara korisniku, Calendars 5 je prvi izbor. Bez obzira da li vam više odgovara dnevni, mjesečni, godišnji pregled ili preferirate listu zadataka, Calendars može odgovoriti na vaš zahtjev. Dizajn je bogat, ali funkcionalan, a posebnu draž imaju ikonice koje označavaju različite tipove aktivnosti.

Dobra organizacija je jedan od preduslova za uspjeh. Nadamo se da će vam ove preporuke pomoći da izađete na kraj sa izazovima koje 2015. godina donosi. A ukoliko imate ideju za svoju iOS ili Android aplikaciju, možda vam u novoj godini pođe za rukom da zaradite svoj prvi milion.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.