LIFESTYLE

IZGLEDA KAO OBIČNA BAKICA Traži je cijela Amerika, a Halle Berry hoće da je glumi

Njena karijera lopova traje već decenijama

(Am. K.)

20.7.2015

Doris Pejn (84) (Doris Payne) je nevjerovatan kriminalac. Iako je u poznim godinama, vjeruje se da je prije nekoliko dana ukrala prsten vrijedan 33 hiljade dolara iz zlatare u Šarlotu, u Sjevernoj Karolini. I to nije sve. Njena karijera lopova traje već decenijama, još od 1952. godine.

Njena strategija je da uđe u zlatare predstavljajući se kao dobrostojeća žena koja je u potrazi za dijamantskim prstenom.

pol

Tokom  "karijere" imala više od 20 alijasa i pregršt lažnih dokumenata

Zahvaljujući svojoj harizmi, navela bi prodavca da iznese što više nakita kako bi mogla da razgleda. Kada prodavac i zaboravi šta je sve iznio i ona bi lagano odšetala sa prstenom ili dva.

Dok zlatar to shvati, prekasno je. Tokom svoje "karijere" imala je više od 20 alijasa i pregršt lažnih dokumenata. Svojim uzbudljivim životom zaintrigirala je mnoge, te je snimljen i dokumentarac o njoj, a priča se da bi trebalo da se snimi i dugometražni film sa Hale Beri u glavnoj ulozi.

Nije krala samo u Americi već i u Parizu, Monaku i Tokiju. Prije dvije godine uhapšena u Kaliforniji je zbog krađe dijamantskog prstena. Izjasnila se kao kriva i osuđena je na dvije godine zatvora uz naređenje da se kloni zlatara. Međutim, poslije tri mjeseca je puštena jer je zatvor bio prenatrpan.

Ovog mjeseca, ponovo je dospela u žižu javnosti zbog krađe. Izgleda da nije mogla da odoli sjaju dijamanata. A ko bi odbio da usluži slatku bakicu.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.