LIFESTYLE

Misici oduzeta titula najljepše jer se saznalo da je neonacista!

Pobijedila u izboru Miss simpatičnosti u Rusiji

(Al. Ti.)

23.7.2015

Olga Kuzkova, 21-godišnja ljepotica koja je tek nedavno osvojila titulu Miss simpatičnosti u izboru za Miss Ruske nogometne premijer lige, ostala je u utorak bez te laskave titule zato što je otkriveno da je neonacist.

Naime, ova 21-godišnjakinja je predstavljala CSKA iz Moskve, a u javnost su izašle fotografije Kuzkove na kojima drži podignutu desnu ruku, a sve pored grafita 14/88 što je kombinacija koji koriste neonacisti.

Broj 14 označava slogan od četrnaest riječi što znači u prevodu "We must secure the existence of our people and a future for white children" (u prijevodu: moramo osigurati budućnost naših ljudi i budućnost za bijelu djecu), dok broj 88 predstavlja pozdrav Heil Hitler.

olga-11

"Užasno nam je žao što je došlo do ovoga. Naravno da nećemo tolerisati fašizam, nacizam i rasizam", izjavio je u utorak izvršni direktor Ruske nogometne premijer lige Sergej Čeban, koji je pozvao javnost da ne napada Kuzkovu:

"Imajte razumijevanja za Olgu. Svi smo u mladosti činili pogreške, pa ponekad i išli krivim putem", rekao je za kraj Čeban.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.