LIFESTYLE

JADAN INCIDENT Prvak se zabio u kamermana pa umjesto na biciklu nastavio pješke

Haos na slavnoj utrci

(Al. Ti.)

14.7.2016

Belgijski biciklist Thomas De Gendt (Lotto Soudal) pobijedio je u jednoj od najtežih etapa na ovogodišnjem Tour de Franceu, a do danas vodeći u ukupnom redoslijedu Britanac Chris Froome (Sky) umalo je izgubio žutu majicu u bizarnom incidentu koji se dogodio u posljednjem kilometru završnog uspona.

Naime, Froomeov bicikli je oštećen u trostrukom sudaru kojeg je uzrokovao zaustavljeni motor na kojeg je prvo naletio Australac Richie Porte (BMC), a za njim su popadali Holanđanin Bauke Mollema (Trek - Segafredo) i Froome.

Porte i Mollema su uspjeli nastaviti uspon, dok je Froome odbacio bicikl i krenuo trčećim korakom prema vrhu, očekujući ekipno vozilo sa zamjenskim biciklom.

Sve to je potrajalo toliko dugo da je Froome izgubio svu prednost koju je stekao do 12. etape te na kraju zaostao čak 53 sekunde za sunarodnjakom Adamom Yatesom (Orica).

No, žiri utrke odlučio je Froomeu i Porteu upisati isto vrijeme koje je ostvario Mollema pa je prošlogodišnji pobjednik Toura ipak zadržao žutu majicu vodećeg s 47 sekundi prednosti pred Yatesom.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.