ZANIMLJIVOST

Nasljednica ruskog milijardera udala se za 10 godina mlađeg plesača

Nevjerovatno dirljivo i radosno vjenčanje

Facebook

Index.hr

21.8.2018

Jedna od najpoželjnijih ruskih udavača Anastasija Potanina udala se za deset godina mlađeg plesača Artema Kručina (Kruchin).

Anastasija je najstarija kći oligarha Vladimira Potanina, čije se bogatstvo procjenjuje na nekoliko milijardi maraka.

Vladimir i njegova bivša supruga, Anastasijina majka Natalija, trenutno vode jednu od najvećih bitki za podjelu imovine u historiji. Par je bio zajedno trideset godina i imaju troje zajedničke djece. Razveli su se 2014., nakon što se on zaljubio u svoju 15 godina mlađu saradnicu s kojom je dobio vanbračno dijete.

Anastasija, nasljednica Vladimirovog bogatstva, trenutno je vlasnica galerije savremene umjetnosti u Moskvi, a njen suprug Artem bavi se plesom. Karijeru je započeo kad su mu bile samo četiri godine, a kao tinejdžer je bio prvak svijeta. Trenutno radi kao učitelj plesa. 

Mladenkin otac je jedan od najbogatijih Rusa, 56. najbogatiji čovjek na svijetu, a blizak je i s predsjednikom Putinom, dok se njegov zet uzdržava plesanjem i svoje lekcije oglašava putem interneta.

Iako je malo detalja o njihovoj luksuznoj svadbi procurilo u javnost, poznato je da je domaćin bio ruska televizijska zvijezda Ivan Urgant te da je nastupao pjevač Leonid Agutin.  

- To je bilo nevjerovatno dirljivo i radosno vjenčanje, a vatromet je bio nenadmašan - ispričala je uzvanica Ekaterina Toloknova. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.