FRANCUSKA

Umjetnik na zabavan način modifikuje saobraćajne znakove

Za većinu ljudi, prva asocijacija na uličnu umjetnost su grafiti i murali na fasadama zgrada s kojima se susreću svaki dan

Francuski umjetnik kreativno ukrašava znakove. AGENCIJE

A. F.

23.10.2021

Ulična umjetnost je vid kreativnog izražavanja koji nerijetko prikazuje umjetnikov stav o svijetu u kome živimo ili njegovu reakciju na aktuelna dešavanja. Ova vrsta umjetnosti je takođe specifična jer, za razliku od, na primjer, slikarstva, samo djelo čini i okruženje u kome je nastalo i ono se uglavnom ne može prenositi sa jedne na drugu lokaciju.


Neobični znakovi. AGENCIJE

Za većinu ljudi, prva asocijacija na uličnu umjetnost su grafiti i murali na fasadama zgrada s kojima se susreću svaki dan.

Francuski ulični umjetnik Klet Abraham, međutim, izabrao je znatno neobičniji način da se kreativno izrazi. On je, naime, odlučio da specijalnim naljepnicama modifikuje saobraćajne znakove tako da oni prenose još jednu poruku, osim one zbog koje su postavljeni.


Francuski umjetnik ukrašava saobraćajne znakove. AGENCIJE

Iako nema ništa protiv saobraćajnih znakova, Klet smatra da su oni podesan simbol modernog društva, u kome količina pravila prevazilazi razumnu mjeru.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.