"DUBOKI SAN"

Vjeverice zagrljene zadrijemale u gnijezdu

Tim nije skrivao koliko mu znači jer su vjeverice odabrale baš ovo mjesto za boravak, ali i jer ih sada može posmatrati kako odrastaju

Vjeverice zaspale zagrljene. TWITTER

A. F.

3.12.2022

Životinje su čudesna bića koja nas lako mogu raznježiti i izmamiti osmijeh na lice, što su sada učinile i preslatke uspavane vjeverice za koje smo sigurni da će i vama popraviti ovaj tmurni dan.

Fotografija uspavanih vjeverica osvanula je na Twitteru, a vrlo brzo osvojila je srca brojnih korisnika i popravila im današnje raspoloženje.

Na njoj su prikazane tri, naočigled, izmorene vjeverice koje su se odlučile “prepustiti” i utonuti u duboki san.


Ova mala porodica odlučila je da sagradi svoj dom na kupatilskom prozoru Njemca Ludviga Tima (Ludwiga Timma) koji je odlučio da zabilježi ovaj, za njega, jako poseban trenutak.

- Prvo smo primijetili nekoliko malih grančica koje su ležale na prozorskoj dasci. Mislili smo da ih je vjetar donio tamo, no onda smo zapazili vjeverice - rekao je.

Tim nije skrivao koliko mu znači jer su vjeverice odabrale baš ovo mjesto za boravak, ali i jer ih sada može posmatrati kako odrastaju.

- Bio sam tako srećan jer sam ih mogao fotografisati tako uspavane. Inače se zavuku u gnijezdo, ali tog dana je bilo vruće pa su odlučile da odmore na vidnom mjestu - rekao je.

Ludvig je podijelo ovaj prizor sa svima, a nije dugo trebalo da on skupi na hiljade lajkova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.