KORISNO

Razlozi zašto morate uvrstiti trešnje u vašu ishranu

Ublažuju upalne procese i smanjuju bolove

Trešnje Izvor vitamina. ILUSTRACIJA

A. F.

24.7.2021

Trešnje su odličan izvor vitamina A, B1, B2, B3, B6, C i K, kao i minerala: kalijuma, kalcijuma, magnezijuma, fosfora, cinka, mangana i bakra.

Osim toga, trešnje sadrže i hranljiva vlakna, organske kiseline, proteine, celulozu i pektin, a istovremeno fantastičan su antioksidant, te kao takve pomažu u borbi protiv slobodnih radikala i podmlađuju cio organizam.

Pomažu u suzbijanju simptoma astme i alergija, naučno je potvrđeno da ublažavaju upale mišića, a kako potstiču proizvodnju kolagena, vrlo su bitne za lijep i mladalački izgled kože, a i zdravlje kostiju.

Otkrivamo vam sedam razloga zašto ove sezone morate uvrstiti trešnje u vašu ishranu:

1. Čuvaju srce i krve sudove

2. Ublažuju upalne procese i smanjuju bolove

3. Štite od raka

4. Čiste bubrege i mokraćne kanale

5. Pomažu u održavanju linije i mršavljenju

6. Fantastičan su izvor kalcijuma

7. Čuvaju mladalački izgled

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.