IZDRŽALE TEST VREMENA

Cvjetne tapete ponovo u modi

Ove godine moderni su predimenzionirani cvjetovi, toliko upadljivi da mogu da postanu adut vaše dnevne sobe

Ima ih u različitim dimenzijama i dizajnu. Ilustracija

Avaz.ba

6.7.2020

Tapete na kojima dominiraju cvjetovi dolaze nam iz prošlosti, da pokažu da su izdržale test vremena. Na neko vrijeme su se povukle pred naletom španskih zidova, tapeta na pruge i prostorija okrečenih u jarke boje, ali opet su tu da bi dom učinile ušuškanim.

Ima ih u različitim dimenzijama i dizajnu, pa mogu da se uklope u sve stilove dekoriranja enterijera. Dovoljno je da jedan zid moderne trpezarije ukrasite tapetama gdje na tamnoj podlozi dominiraju božurovi, pa da u nju unesete dašak starih vremena.


Ispoštovat ćete i trend i svoj osjećaj za estetiku. Ilustracija

Ove godine moderni su predimenzionirani cvjetovi, toliko upadljivi da mogu da postanu adut vaše dnevne sobe, čak i radnog kutka. Ukoliko želite cvjetne zidove, ali strahujete da bi dom mogao da vam se pretvori u vrt s vještačkim cvijećem, dovoljno je da na samo jedan dio zida zalijepite ove živopisne tapete. Ispoštovat ćete i trend i svoj osjećaj za estetiku.

U prostoriji u kojoj dominiraju cvjetne tapete ne bi trebalo da se nađe previše detalja s ovim motivom. Eventualno možete da dodate jedno jastuče, lampu, tanjire ili nadstolnjak sa cvjetnim dezenom. I na tome se zadržite.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.