PREPORUČUJU SE

Namirnice koje mogu popraviti raspoloženje

Kafa nije samo napitak koji će vas razbuditi, već ona može da utiče i na vaše bolje raspoloženje jer sadrži sastojke koji "brišu negativne misli"

Banane popravljaju raspoloženje. ILUSTEACIJA

A. F.

11.9.2022

Za "popravljanje" raspoloženja nekada je dovoljno samo malo truda i pravi odabir namirnica koje podstiču da se osjetimo srećnije i ispunjenije.

Mnogima je već poznato da čokolada važi za proizvod "sreće", odnosno da sastojci koji se u njoj nalaze čine čuda za naš organizam i dobro raspoloženje.

Međutim, nutricionisti tvrde da, ako vam je stalo da budete nasmijani i lijepo raspoloženi, postoji šest namirnica čije konzumiranje može da vam bude od pomoći da na zdrav i prirodan način stignete do osmjeha.

Čokolada

Ovaj slatkiš definitivno drži primat u popravljanju raspoloženja. Međutim, ni svaka čokolada jednako dobro ne utiče na to da budemo bolje raspoloženi.

Umjesto mliječne odlučite se za crnu čokoladu, koja sadrži do 70 posto kakaa, jer je ona daleko djelotvornija. Možda nije ukusna kao ona mliječna, ali je svakako puna magnezijuma, a sadrži i antioksidanse koji su ključni "okidači" za osjećaj sreće.

Banane

Banana je poznata kao voće koje je bogato kalijumom, ali i koje vraća energiju tijelu. Međutim, vraća i dobro raspoloženje, jer sadrži velike količine vitamina B koji igra važnu ulogu za dobro raspoloženje.

Za bananu se vjeruje da je dobar borac protiv srčanog udara, kao i da smiruje i smanjuje stres što su osnovni preduslovi za bolje raspoloženje.

Kafa

Kafa nije samo napitak koji će vas razbuditi, već ona može da utiče i na vaše bolje raspoloženje jer sadrži sastojke koji "brišu negativne misli".

Preporučuje se da kafu pijete u umjerenim količinama, ali i da izbjegavate one sa šećerom zbog rizika od gojenja.

Jaja

Jaja su poznata kao izuzetno zdrava namirirnica, a nutricionisti preporučuju da se konzumiraju nekoliko puta nedjeljno.

Osim što obiluju proteinima, sadrže i velike količine vitamina D koji pomaže izgradnji boljeg imuniteta. Uz to, konzumiranje jaja može pozitivno da utiče na raspoloženje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.