ALFA TV

Gost u "TV Ordinaciji" je dr. Mirsad Đugum: Mogu li zvanična i alternativna medicina sarađivati?

Certifikat o liječenju alternativnom medicinom dobio je u Kini, prije skoro 30 godina

Gost u "TV ordinaciji" bio je Mirsad Đugum. Printscreen

Alfa TV

30.3.2023

U emisiji "TV Ordinacija" na TV Alfa govorili su o zvaničnoj i alternativnoj medicini. Jedan od rijetkih stručnjaka koji u svojoj praksi i ordinaciji uspješno kombinuje zvaničnu i alternativnu medicinu, jeste prim. mr. sci. dr. Mirsad Đugum. 

Brojni tretmani

Kao specijalist interne medicine i vlasnik poliklinike "Atrijum", on u svojoj ordinaciji pacijentima nudi tretmane akupunkturom, homeopatijom, daje savjete iz oblasti fitoterapije... Certifikat o liječenju alternativnom medicinom dobio je u Kini, prije skoro 30 godina. Sličnu "diplomu" dobio je i na Univerzitetu za tradicionalnu alternativnu medicinu UN-a u Columbu. Jedan je od 12 prijeratnih predavača u BiH na seminarima i kursevima akupunkture na kojima je osposobljeno gotovo 2.500 ljekara.

Alternativna i zvanična medicina

Dr. Đugum u TV Ordinaciji govori i o tome da li bi naša zemlja po uzoru na Mađarsku ili Bugarsku, ali i druge evropske zemlje mogla izrasti u značajno i priznato područje sa razvijenim medicinskim turizmom? Šta to našem zdravstvenom sistemu danas "fali" da bi mogli parirati s ostalima? Ali i mogu li alternativna i zvanična medicina sarađivati ili se nadopunjavati? U TV Ordinaciji možete, između ostalog, saznati i kako homeopatijom liječiti artritis, alergije, stres, reumu, glavobolju, upale sinusa... 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.