ZNAK UPOZORENJA

Ova promjena na stopalima može biti simptom lošeg rada srca

Postoji mnoštvo drugih manje poznatih znakova koji bi nam, ako ih ne prepoznamo na vrijeme, mogli ugroziti život

Posebno obratite pažnju na zglobove. Facebook

E. Ag.

20.12.2023

Srce je jedan od najvažnijih organa, stoga je važno da obratite pažnju na simptome koji bi mogli ukazivati na bolesti kardiovaskularnog sistema.

Ljekari su upozorili da promjena na stopalima može biti znak da imate problem sa srcem, zbog čega bi trebalo da posjetite ljekara što je prije moguće. Srce je najvažniji organ koji je odgovoran za pumpanje krvi u tijelu pa je ključno da bude potpuno zdravo, jer bi posljedice mogle biti fatalne, piše Najžena.rs.

Kardiovaskularne bolesti jedan su od najvećih "ubica" u svijetu. Jedan od najpoznatijih simptoma bolesti srca je bol u grudima. Međutim, postoji mnoštvo drugih manje poznatih znakova koji bi nam, ako ih ne prepoznamo na vrijeme, mogli ugroziti život, kažu ljekari. Jedan od njih su otečena stopala. Profesor Dejvid Njubaj iz Britanske fondacije za srce Univerziteta u Edinburgu ističe da posebno obratimo pažnju na zglobove.

- Promjene na stopalima se ne smiju zanemariti, pogotovo ako zglobovi postanu znatno natečeni, jer to može biti znak lošijeg rada srca - rekao je profesor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.