GORAŽDE

Od Vlade BPK ponovo zatraženo da hitno dostavi Prijedlog budžeta za 2019.

Imenovanje mandatara još na čekanju, jer je Klub poslanika SDA podijeljen

Edita Velić. Al. B.

Al. B.

15.3.2019

Sjednica Skupštine BPK Goražde, koja je trebala biti održana 18. marta, otkazana je, a novi termin njenog održavanja bit će naknadno dogovoren. 

Prema riječima predsjedavajuće Edite Velić, 1. redovna sjednica odložena je nakon što Vlada BPK Goražde nije dostavila Prijedlog budžeta za 2019. godinu. 

 – Kolegij je odlučio da Vladi ponovo dostavi dopis kojim tražimo da hitno dostavi tražene materijale, jer odluka o privremenom finansiranju BPK istječe 31. marta. Sjednicu nećemo održati dok te materijale ne dobijemo – pojasnila je Velić. 

Prvu redovnu sjednicu Skupštine BPK Goražde u novom sazivu zakazala je nova parlamentarna većina, koju čine stranke Građanskog bloka i dio SDA. 

Imenovanje mandatara Vlade BPK Goražde još je na čekanju, jer je Klub poslanika SDA podijeljen – dvoje poslanika je sa poslanicima Građanskog bloka u novoj većini, dok je troje poslanika ove stranke ostalo uz ranije partnere iz Liberalne i SBiH. 

Kojim putem će krenuti lokalna SDA, trebalo bi odlučiti Predsjedništvo SDA, koje danas zasjeda u Sarajevu. Povjereništvu stranke istekao je mandat, te se očekuje imenovanje novog, kao i odluka o tome hoće li formirana većina u Skupštini BPK nastaviti funkcionirati ili će se sve vratiti na početak. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.