ZNAČAJAN PROJEKAT

Brčko: Gradonačelnik Nišić sastao se sa stručnjakom za ljudska prava i ravnopravnost

Diskriminacija u našem društvu predstavlja značajan problem

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Zijad Nišić održao je u srijedu sastanak sa stručnjakom za ljudska prava i ravnopravnost Adnanom Kadribašićem. Vlada Brčko distrikta BiH

FENA

8.11.2023

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Zijad Nišić održao je u srijedu sastanak sa stručnjakom za ljudska prava i ravnopravnost Adnanom Kadribašićem.

Kao voditelj trenutno najvećeg projekta Europske unije u području ljudskih prava u BiH Adnan Kadribašić održao je u prostorijama Pravosudnog povjerenstva Brčko distrikta BiH seminar o nepristranosti i diskriminaciji pod nazivom ''Diskriminacija u pravosudnoj praksi: Izazovi utvrđivanja diskriminacije i primjene posebnih proceduralnih pravila''.

Gradonačelnik Nišić je prepoznao značaj ovog projekta te je postignut dogovor da se seminar održi i za uposlenike javne uprave i povjerenička tijela.

Istaknuto je kako diskriminacija u našem društvu predstavlja značajan problem, te edukacija o prepoznavanju i borbi protiv svih oblika diskriminacije i promoviranju ravnopravnosti mogu doprinijeti smanjenju broja diskriminacijskih praksi i osigurati postizanje ciljeva ravnopravnosti u društvu, priopćila je Vlada Brčko distrikta BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.