NEVRIJEME

Intenzivirano čišćenje snijega u Livanjskom kantonu

Prema informacijama pristiglim iz Uprave civilne zaštite, situacija se znatno poboljšava

Čišćenje snijega u LK. Ale Kamber

Ale Kamber

31.1.2019

Na području Livanjskog kantona i dalje je na snazi stanje elementarne nesreće u svih šest općina. 

Prema informacijama pristiglim iz Kantonalne uprave civilne zaštite, situacija se znatno poboljšava. Sve magistralne i regionalne ceste su prohodne, ali zbog ugaženog snijega otežan je saobraćaj na nekima od njih.  

Intenzivno se radi i na raščišćavanju snijega prema udaljenim selima i stočarskim naseljima i sva je raspoloživa mehanizacija angažirana. U Glamoču čekaju odobrenje Ministarstva odbrane za angažiranje utovarivača OSBiH, dok je u Bosanskom Grahovu grtalicu poslala Uprava CZ Republike Srpske.

Prema livanjskom stočarskom naselju na visorvani Krug, gdje su danima zametene četiri porodice sa stokom, poslana su dva amfibijska vozila koja će im dostaviti pomoć.

Na području općine Kupres deblokiran je putni pravac prema Zvirnjači i Gornjem Malovanu, a mehanizacija u toj općini angažirana je i na čišćenju putnog pravca Rilić – Ravno.

U selu Ravno uspješno je obavljena dostava lijekova za mještane toga sela. Općinska služba Kupresa stalno je u komunikaciji i s još odsječenim mještanima Vukovskog u slučaju da im bude potrebna bilo kakva pomoć.

Dojava o životno ugroženima nije bilo, informacija je iz Operativnog centra Uprave civilne zaštite i Vlade Livanjskog kantona.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.