MANIFESTACIJA

U Livnu se održava Sajam prehrambeno-poljoprivrednih proizvoda, obrta, tradicionalnih zanata

Grad Livno poziva sve koji mogu da sudjeluju na sajamskoj manifestaciji kao izlagači te predstave svoje proizvode

Obilježavanja Dana Grada Livna. Fena

FENA

6.9.2023

Grad Livno u sklopu obilježavanja Dana Grada organizira Sajam prehrambeno-poljoprivrednih proizvoda, obrta, tradicionalnih zanata i turizma "AGRO-TOUR LIVNO" 2023.

Sajamska manifestacija će se održati u petak, 22. septembra, na Trgu kralja Tomislava od 10 do 15 sati.

Kvalitet meda

Na sajmu će se okupiti izlagači prehrambeno-poljoprivrednih proizvoda, obrta, tradicionalnih zanata i turizma, a sve u cilju predstavljanja svojih proizvoda.

Također, bit će upriličena dodjela priznanja za kvalitetu meda na temelju fizikalno hemijskog ispitivanja koje provodi Zavod za hranu i veterinarstvo Livanjskog kantona u saradnji s udrugama pčelara.

Grad Livno poziva sve koji mogu da učestvuju na sajamskoj manifestaciji kao izlagači te predstave svoje proizvode i time prošire mrežu svojih suradnika i kupaca.

Izložbeni štandovi

Za izlagače će, kažu, biti osigurani izložbeni štandovi s natpisom izlagača, a izlagač je dužan sam urediti štand.

- Sajam je izložbeno-prodajnog karaktera, a prošle je godine okupio 18 izlagača, najviše iz poljoprivrednog prehrambenog sektora i turizma. Svi prošlogodišnji izlagači su iskazali zadovoljstvo zbog organiziranja sajma te je za očekivati da će se i na ovogodišnji sajam prijaviti veći broj izlagača, a nadamo se prijavama izlagača i iz sektora obrta i tradicionalnih zanata - kazala je Feni Ivana Markov, pomoćnica gradonačelnika Službe za privredu, inspekcijske poslove, lokalni razvoj i investicije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.