RIBARSKA SREĆA

Som od 20 kilograma završio u Jusufovom zamrzivaču

Šesnaestogodišnji Jusuf Mašić na Drini najčešće sa prijateljem Asmirom Sijerčićem

Piše: Al. B. / Avaz.ba

22.7.2020

Mašić: Nakon pola sata borbe izvučen na obalu. Facebook

Fotografija sa ulovljenim somom, koju je 16-godišnji Jusuf Mašić iz Novog Goražda objavio na društvenim mrežama, izazvale su čestitke brojnih iskusnih ribolovaca. Junak jedne od naših ranijih priča, pored ostalog, strastveni je ribolovac, a “kapitalca” teškog oko 20 kilograma ulovio je u Međeđi kod Višegrada.   

- Prijatelj Hajdar mi je pomogao da ovog soma, nakon nekih pola sata borbe, izvučem na obalu. To kad je zagrizlo ko da neki kit ide prema, toliko je snažan bio. Kad smo ga dovukli kući, strina mi se uplašila, a neke su nas komšije zezale da je janje u pitanju. Sad je u zamrzivaču – kaže nam Mašić.

Ribolovom se pokušavao baviti i kao dijete, kada je od kuće bježao u lov na “pliske”, a roditelji ga grdili jer su se plašili da ne upadne u Drinu. Danas je na Drini najčešće sa prijateljem Asmirom Sijerčićem. Često se vrate i bez ulova, ali popiju sok, raspale roštilj i tako odmore od svega.

Inače, Jusuf Mašić je dječak koji je pažnju javnosti privukao nakon priče u kojoj smo predstavili njegovu malu farmu, u kojoj svaka životinja ima svoje ime. Uzgajao je patke, guske, ćurke, razne vrste koka, morke, golubove, papagaje, kanarince, ali i koze, ovce, krave. Za brigu o životinjama troši i svoj džeparac, a želi završiti školu i otvoriti farmu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.