NA LICU MJESTA

Semberci se rashlađuju na bazenima

Subjektivan osjećaj je, kažu svi, kao da je temperatura iznad 40 stepeni Celzijusovih

Piše: Lj. Ljubojević

13.7.2021

Spas pronašli na bazenima - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Tropski julski dan, sa temperaturom od 36 stepeni Celzijusovih, većinu Bijeljinaca i Semberaca primorao je da osvježenje potraže na bazenima i rijekama. Subjektivan osjećaj je, kažu svi, kao da je temperatura iznad 40 stepeni Celzijusovih.

Na bazenima Akva parka “Semberski salaš” skoro da nema slobodnih ležaljki. Na toboganima je najviše dječaka i djevojčica. Sudeći prema jeziku kojim djeca govore, engleskom i njemačkom, najviše je posjetilaca iz dijaspore koji godišnji odmor provode u zavičaju.

Cijene ulaznica iznose deset KM za cjelodnevni boravak, a u tu cijenu uračunate su ležaljke i suncobrani, te korištenje tobogana, kažu nam zaposleni na “Semberskom salašu”.

Na bazenima “Banje Dvorovi”, napunjenim termomineralnom vodom, također, veliki broj kupača. Puno je djece na dječjim bazenima, a uz njih su i roditelji koji, uglavnom, koriste blagodeti termomineralne vode za tuširanje i osvježenje.

Proteklog vikenda, u nedjelju, na dvorovljanskim bazenima bilo je oko 3.000 kupača. Kažu, još nije oboren rekord od prije desetak i više godina, kada je u jednom danu bazene posjetilo oko 5.500 kupača.

Ovdje je cijena ulaznice pet KM, za djecu tri KM, a korištenje ležaljke košta dvije KM. U toku je i škola plivanja za neplivače.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.