GASTRO FEST

Lijevče poljem se širio miris ribljih i pilećih specijaliteta

Riblji paprikaš, specijalitete sa roštilja i druga domaća jela pripremalo je više od pedeset ekipa i niko nije ostao ravnodušan

Piše: B. Grgić

6.9.2021

Oduševljeni posjetioci. B. Grgić

Turističko-privredna manifestacija „Gastro fest 2021“ održana minulog vikenda u Bardači kod Srpca, oduševila je posjetioce iz Bosanske Gradiške, Laktaša, Srpca, Dervente i susjedne Slavonije. Riblji paprikaš, specijalitete sa roštilja i druga domaća jela pripremalo je više od pedeset ekipa i niko nije ostao ravnodušan.

Navlačenje konopca

Prvo mjesto u kategoriji ribljeg paprikaša pripalo je ekipi „Dijana tekstil“ iz Srpca, drugo mjesto Kafani “Aleksandar Čupić” iz Bosanske Gradiške, a treće Vikendici “Mali raj” iz Nožičkog. U kategoriji jela od piletine, najbolja je bila ekipa „Kokošari“ iz Nožičkog, drugo mjesto su osvojili Sitneši a treće Vikendica “Mali raj” iz Nožičkog.

Održano je i takmičenje u navlačenju konopca i ispijanju piva, a goste je zabavljao Ansambl narodnih igara “Lijevče” iz Razboja.

Manifestacija je imala i privredni karakter , a izloženi su štandovi brojnih izlagača, samostalnih preduzetnika i udruženja iz Srpca, Prnjavora, Laktaša i Bosanske Gradiške.

Veliku pažnju posjetilaca izazvala je i izložba fotografija „Fotografije prošlosti“ u sklopu projekta koga je pripremala omladina Bardače uz finansijsku podršku Omladinske banke i Fondacije „Mozaik“ i uz učešće Mjesne zajednice Bardača.

Na izložbi je prikazano dvadesetak panoa sa preko 200 fotografija nastalih u periodu od 1900. do 2010. godine koje prikazuju život seljaka, prve radove na ribnjacima u Bardači, narodne običaje, priredbe, muzičke orkestre sa ovog područja, odnosno drugu sliku prošlosti.


Uručene nagrade

Gastro festu u Bardači prisustvovali su i ministar finansija u Vladi Republike Srpske Zora Vidović i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković koji su zajedno sa načelnikom opštine Mlađanom Dragosavljevićem uručivali nagrade najboljim pojedincima i ekipama.

Organizator Gastro festa po šesnaesti put bila je Turistička organizacija opštine Srbac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.