PREDSJEDNIK RS

Dodik: Rezolucija o Srebrenici prouzrokovala više sukoba u BiH

Možda su oni mislili da će Srbi biti ljuti zbog rezolucije nekoliko dana i onda se smiriti. Ali, potpuno su pogriješili - dodao je Dodik

predsjednikrs.rs / Borislav Zdrinja

D. H.

16.6.2024

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je istakao da su u BiH usvajanjem rezolucije o Srebrenici nastale izuzetno teške političke tenzije, bez obzira na to što je ona nelegalna, nelegitimna i neobavezujuća.

Dodik je na društvenoj mreži "X" u retrospektivi protekle sedmice napomenuo da je u intervjuu za "Jerusalem Post" pojasnio da je rezolucija prouzrokovala da narodi u BiH budu više u sukobu nego ranije.

- Možda su oni mislili da će Srbi biti ljuti zbog rezolucije nekoliko dana i onda se smiriti. Ali, potpuno su pogriješili - dodao je Dodik, prenosi Srna.

Predsjednik Republike Srpske je protekle sedmice prisustvovao ispraćaju reprezentacije Republike Srpske na Sportske igre zemalja BRIKS-a u Rusiji i otvaranju Kancelarije Ambasade Ruske Federacije u Banjaluci.

"Takođe, svečano su uručeni ključevi stanova za izbjegla i raseljena lica u Amajlijama, kod Bijeljine, a obišao sam i gradilište dionice auto-puta Rača-Bijeljina", dodao je Dodik.

Marketing
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.