SARAJEVO

Grad Sarajevo od danas će održavati sve javne česme

A. T.

2.2.2018

Gradonačelnik Grada Sarajeva Abdulah Skaka danas je s v.d. direktoricom preduzeća “Vodovod i kanalizacija” Azrom Muzur potpisao ugovor o preuzimanju nadležnosti nad upravljanjem i održavanjem javnih česmi, fontana i nužnika.  

Kako je kazao gradonačelnik Skaka ovaj sporazum je od velike važnosti, jer je prema njegovim riječima, Sarajevo grad ljudi koji su uvijek gradili česme. 

- Zbog toga ćemo ubuduće održavati sve naše česme koje su simbol našeg grada i sve ih staviti u funkciju. Želim se zahvaliti Vodovodu na čelu sa direktoricom koji je imao razumijevanje i bez obzira na ovu situaciju konstanto plaćao PDV jer grad Sarajevo i općine nisu ispunjavale svoje obaveze i nismo na pravi način i trajno riješili taj problem ali ga zato danas rješavamo. Više se nikad neće desiti da jako važne česme u našem gradu budu bez vode – rekao je Skaka.

V. d. direktora ViK-a Azra Muzur kazala je da su zbog ogromnih troškova i duga većeg od 350.000 KM morali isključiti 70 posto javnih česmi. 
- Već deset godina postoji sporazum i odluka za preuzimanje održavanja ovih česmi, fonatana i javnih toaleta od strane Gradske uprave, ali izgleda tek kod ove uprave je pokazala odlučnost da preuzme održavanje zajedno sa ViK-om– rekla je Muzur.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.