NOVI PROJEKAT

U Sarajevu započela izgradnja vrtića „Razigrani dani“

Počela izgradnja vrtića "Razigrani dani"

Avaz.ba

19.6.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

U prisustvu predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti općine Centar, Kantona Sarajevo i stanovnika Koševa, danas je u ulici Patriotske lige 46 potpisan okvirni sporazum o početku realizacije projekta izgradnje novog objekta vrtića „Razigrani dani“, čime je zvanično započela druga faza realizacije ovog projekta. 

U ime Općine Centar, kao investitora projekta, ugovor je potpisao načelnik Nedžad Ajnadžić, dok je u ime izvođača radova „Unigradnja“ d.d. Sarajevo ugovor potpisao direktor Mustafa Duraković.

Vrijednost ovog projekta iznosi 2.423.000 KM.

- Želimo poslati jednu dobru poruku da smo zajedničkim snagama, bez obzira na poteškoće u administrativnom i imovinskom-pravnom smislu, ipak došli do situacije da danas konačno uvedemo izvođača i započnemo građevinske radove na ovom značajnom objektu. Dijelim zadovoljstvo s građanima, a posebno mladima koji očekuju željni vrtić i predškolski odgoj kao i našim sugrađanima u trećoj životnoj dobi jer će u novoizgrađenom objektu korisne površine oko 2.000 kvadratnih metara, osim vrtića, također biti smješten i Centar za zdravo starenje. Oko ovog objekta planiramo urediti zelene površine koje ćemo dati našim sugrađanima na korištenje. Planiramo da do kraja naredne godine završimo većinu građevinskih radova, a u proljeće 2020. godine da uselimo i prve korisnike - objasnio je Ajnadžić.  

U septembru prošle godine, u okviru realizacije prve faze ovog projekta, uklonjen je devastirani objekt vrtića ''Razigrani dani'', koji je od proteklog rata služio kao divlja deponija i okupljalište narkomana.

- Posebno smo obradovani činjenicom da je prihvaćena inicijativa naših vijećnika i da će ovdje u dogledno vrijeme biti izgrađen nov, lijep i savremen vrtić, kao i prostor za naše najstarije sugrađane. Općinsko vijeće Centar je uvijek obraćalo posebnu pažnju na najosjetljivije kategorije stanovništva, poput najmlađih i najstarijih, i ovdje ćemo nastaviti našu dobru tradiciju da za ove dvije kategorije stanovništva napravimo bolje uvjete života. Sigurna sam da će biti veliko interesiranje za upis, kako u predškolsko tako i u centru za naše najstarije sugrađane - kazala je Karolina Karačić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar.

Obnovi ovog vrtića se pristupa na dugogodišnji zahtjev stanovnika područja Koševa na kojem nema takve obrazovne ustanove.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.