GRIJANJE

Metar drva od 73 marke

Najviše prodajemo drva, kazali su nam iz preduzeća „Drvosječa“

Najviše se prodaju drva

D. B. -A. P.

8.1.2019

Bez obzira na niske temperature, potražnja za svim vrstama ogrjeva nije velika. Oni koji se griju na drva, ugalj ili pelet već su ih početkom zime nabavili. A kako su nam kazali iz preduzeća „Drvosječa“, sada građani pretežno samo nadopunjuju, a velikih nabavki nema.   

Dovoljno sirovina 

- Imamo dovoljno sirovina, dakle i drva, peleta i uglja. Ali, nije neka potražnja. Ljudi se na sve načine griju, ali najviše prodajemo drva - kazali su nam iz „Drvosječe“.

Iz ovog preduzeća kazali su nam da trenutno metar cijepanih drva košta 81 marku s prijevozom te da je ovo snižena cijena.

 - Tona mrkog uglja košta 176,40 KM, dok je drveni ugalj nešto jeftiniji, 148,50 KM. Kada je riječ o peletu, tona je 384 KM - kazali su nam iz ovog preduzeća.

Bukova drva 

Iscijepana drva mogu se nabaviti i putem internetskih oglasnika, i to po nižoj cijeni. Tako se iscijepana bukova drva mogu pronaći i po 73 KM, a ugalj s dostavom po cijeni od 100 KM.

- Plaćao sam metar drva oko 70 maraka. Za nas penzionere ovo je skupo, jer ja to sve moram kupiti od svoje minimalne penzije. Ranije sam se grijao na ugalj, ali sam odustao, jer dosta zagađuje, drva je najzdravije ložiti - kazao nam je Nusret Jusufbegović.



Jusufbegović: Skupo penzionerima

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.