SARAJEVO

Nepoznati počinioci polomili mobilijar na dječijem igralištu

Materijalna šteta je velika i značajna, navode iz "Parka"

Polomljeni dijelovi sprava na dječijem igralištu bit će uklonjeni. KJKP "Park"

Z. KARIĆ

5.7.2019

Radnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Park“ jutros su u parku Betanija - Jezero zatekli potpuno uništeno dječije igralište. Mobilijar u parku su, kako ističu iz „Parka“, uništili nepoznati počinioci, a jutros zatečeno stanje još je jedan primjer vandalskog odnosa pojedinaca prema javnom zelenilu, dječijim igralištima, parkovima, mobilijaru.

- Materijalna šteta je velika i značajna, posebno ako se u obzir uzme činjenica da je u ovoj sedmici upravo za nastavak gradnje parka Betanija - Jezero potpisan sporazum s Općinom Centar. Jutros zatečeno stanje dječijeg igrališta na najvećoj parkovskoj površini u Centru komunalni redari "Parka" su evidentirali, obilježili, sačinili službenu zabilješku i o svemu obavijestili nadležnu općinsku službu Centra i Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture KS – navode iz „Parka“.

Polomljeni dijelovi sprava na dječijem igralištu bit će uklonjeni, ali jutrošnje stanje povod je, kako navode iz ovog preduzeća, za još jedan apel građanima da krajnje ozbiljno shvatimo ovu situaciju, da povedemo računa o očuvanju, zaštiti i odnosu prema javnim zelenim površinama, posebno prema prostorima i površinama namijenjenim djeci te da pojedince koji se na ovakav način odnose prema njima, prijave policiji, općinskoj službi ili preduzeću "Park".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.