SARAJEVO

Općina Centar Sarajevo: Razriješena Općinska izborna komisija

Za razrješenje Općinske izborne komisije Centra glasali vijećnici iz redova NS-a, SDP-a, NiP-a, DF-a, Stranke penzionera, GS-a i dva nezavisna vijećnika

Općina Centar Sarajevo. Arhiv

Al. Ti. / Avaz.ba

2.10.2019

U nastavku 42. redovne sjednice Općinskog vijeća Centar vijećnici su većinom glasova izglasali zaključak o razrješenju članova Općinske izborne komisije.

Razlozi pokretanja inicijative za izglasavanje nepovjerenja Izbornoj komisiji bili su veliki broj nepravilnosti u njenom radu tokom proteklih izbora, zatim očigledan izborni inžinjering koji će svoj epilog imati pred nadležnim pravosudnim organima, ali i bahato ponašanje članova OIK-a koji su se u više navrata krajnje drsko oglušili da dostave podatke o svim prijavljenim nepravilnostima tokom izbornog procesa za opće izbore 2018. godine.

- Očekujemo da Centralna izborna komisija (CIK) u što skorije vrijeme da saglasnost na razrješenje kako bi se što prije krenulo s imenovanjem novih članova OIK-a koji će na zakonit način provoditi izborne procese. U tu svrhu bit će imenovani nestranački članovi koji nemaju političku zaleđinu - navedeno je u saopćenju Naše stranke.

Za razrješenje Općinske izborne komisije Centra glasali su vijećniciiz redova NS-a, SDP-a, NiP-a, DF-a, Stranke penzionera, GS-a i dva nezavisna vijećnika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.