HUMANITARNI RAD

Ministar Jusko posjetio Tim volontera Sarajevo

S obzirom na veliki broj poziva koje im građani upućuju, pripadnici MUP-a KS i ja lično ćemo i ubuduće pružati podršku svim mobilnim ekipama i timovima na terenu, rekao je Jusko

Avaz.ba

21.4.2020

Ministar Juso podržao volontere. VLADA KS

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Ismir Jusko posjetio je Operativni centar Tima volontera Sarajevo. Još na prvom zajedničkom sastanku ustanovljeno je da će MUP KS pružati konstantnu podršku Timu volontera.

Tokom posjete, ministar Jusko je s volonterima razgovarao o aktivnostima koje Tim provodi, a koje se odnose na pružanje pomoći svim građanima kojima je ona potrebna, u vidu dostave lijekova, namirnica, terapija, ali i obavljanju drugih aktivnosti koje bi iziskivale njihov izlazak iz kuće. 

Zbog toga su mobilne ekipe i timovi ovih volontera raspoređeni na cijelom području Kantona Sarajevo.

Ovi mladi ljudi imaju veliku želju i volju da u ovim teškim vremenima daju svoj doprinos i pomognu građanima. S obzirom na veliki broj poziva koje im građani upućuju, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova KS i ja lično ćemo i ubuduće pružati podršku svim mobilnim ekipama i timovima na terenu kako bi njihov rad bio što efikasniji - rekao je Jusko. 

Ovom prilikom koordinator Tima volontera Kenan Musić rekao je da "veoma uspješna saradnja sa sarajevskom policijom uveliko olakšava rad naših timova“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.