SARAJEVO

IT kompanija "Symphony" donirala Općoj bolnici 15 hiljada zaštitnih maski

Veći značaj ovoj donaciji daje činjenica da su donatori sami nabavili i dopremili kvalitetne maske, u rekordnom roku

Dino Osmanović i Hasan Hasić sa dr. Kravićem. Avaz

Avaz.ba

27.4.2020

Dino Osmanović i Hasan Hasić iz jedne od najpoznatijih domaćih IT kompanija "Symphony Group" d. o. o. iz Sarajeva, koja posluje uspješno na stranom tržištu, danas su uručili prim. dr. Zlatku Kraviću, direktoru Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš", vrijednu donaciju zaštitne opreme. 

Radi se o 15 hiljada zaštitnih maski KN95, koje su namijenjene osoblju Opće bolnice za borbu protiv koronavirusa. Vrijednost donacije iznosi 100 hiljada KM.

Dino Osmanović i Hasan Hasić sa dr. Kravićem. Avaz

Zahvaljujući na ovoj donaciji, direktor Kravić istakao je da mu je posebno drago što donacija dolazi iz društveno odgovorne kompanije koju čine mladi ljudi koji slijede dobre prakse. Još veći značaj ovoj donaciji daje činjenica da su donatori sami nabavili i dopremili kvalitetne maske, u rekordnom roku, i pored poteškoća koje vladaju na svjetskom nestabilnom tržištu zaštitne opreme.

- Danas donirana zaštitna oprema će uveliko olakšati posao medicinskom osoblju Opće bolnice tokom aktuelne pandemije – kazao je direktor Kravić te u ime uposlenika srdačno zahvalio kompaniji "Symphony".

Prethodnih dana kompanija "Symphony" uručila je donacije i Domu zdravlja u Bihaću te organizaciji "Save the Children".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.