POČINJE KAMPANJA

Stroge kazne za postavljanje plakata na stubovima javne rasvjete…

Inspekcija će raditi u dvije smjene

Nepropisno postavljeni plakati će se uklanjati. Arhiva

Piše: A. Nalo

14.10.2020

Predizborna kampanja za lokalne izbore koji će se održati 15. novembra počinje sutra. Iz Kantonalne uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo upozoravaju političke stranke da ne postavljaju plakate, banere, panoe sa slikama kandidata, predizbornim sloganima i porukama na lokcijama koje nisu predviđene za to.  

- Učesnike lokalnih izbora molimo da spriječe devastaciju javnih prostora i površina ispisivanjem grafita i natpisa, te prljanje javnih površina rasipanjem, bacanjem ili uništavanjem promotivnog materijala. Naročito ističemo stroge zakonske zabrane plakatiranja na stubovima javne rasvjete i kontaktnoj mreži, stajalištima javnog prijevoza, te zabranu postavljanja reklamnih panoa i lijepljenja plakata na stablima, parkovskoj opremi i objektima – kazala je Vildana Brdarić, portparol KUIP-a.



Brdarić: Zabranjeno pisanje grafita. Arhiv

Prema njenim riječima, inspekcija će na terenu biti od prvog dana predizborne kampanje. Pomagat će im i uposlenici “Parka” i “Rada”.

- Komunalni redari će u dvije smjene raditi na području svih općina u KS. Sve evidentirane prekršaje dostavljaće odmah kantonalnoj komunalnoj inspekciji. U zavisnosti od vrste prekršaja predviđene kazne kreću se od 1.500 pa do 6.000 KM – ističe Brdarić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.