FILOZOFSKI FAKULTET

Nakon 30 godina kurs poljskog jezika

Zbog pandemije će se održavati online

Piše: E. N.

9.11.2020

Filozofski fakultet u Sarajevu: Na Odsjeku četvrti slavenski jezik. Arhiv

Poljski jezik se vraća na sarajevski Filozofski fakultet nakon više od 30 godina. Uz ruski, češki i slovenski, poljski će biti četvrti slavenski jezik koji se izvorno predaje na Odsjeku za slavistiku.

Kurs će početi uskoro i zbog pandemije će se održavati online. Profesorica Eva Rogovska (Ewa Rogowska), koja je već stigla u Sarajevo, stručnjakinja je za podučavanje poljskog kao stranog jezika i ima impozantan CV, a njen posljednji angažman bio je na Univerzitetu u Hanoi u Vijetnamu.

Njena predavanja su prilagođena početnicima i sadrže mnogo dinamičnih i zanimljivih elemenata koji se odnose ne samo na poljski jezik nego i na kulturu, historiju i kuhinju Poljske.

Kurs poljskog jezika ne predstavlja samo priliku za studente slavistike koji žele učiti jedan od najvećih slavenskih jezika nego je otvoren i za studente ostalih smjerova, kao i za sve zainteresirane osobe, koji žele učiti poljski. Kurs je besplatan, a prijave se šalju na adresu: [email protected].

Ambasada Republike Poljske, poljska Nacionalna agencija za akademsku razmjenu (NAWA) i Filozofski fakultet Univerziteta u Sarajevu uputili su poziv zainteresiranima da upoznaju jedan od najzanimljivijih evropskih jezika.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.