GRADSKO VIJEĆE

Nihad Uk: Postoje ozbiljne indicije da će Bogić Bogićević prihvatiti mandat

Jednoglasno izglasan za gradonačelnika Sarajeva

Piše: A. Ovčina

26.3.2021

Uk: Jasne indicije da će Bogićević prihvatiti mandat. A. Ovčina

Nakon završetka sjednice Gradskog vijeća, Nihad Uk, vijećnik Naše stranke kazao je da postoje jasne indicije da će Bogić Bogićević prihvatiti mandat za gradonačelnika Sarajeva.

- Nadam se da će se nastavak konstituirajuće sjednice na kojoj je naredni korak da gospodin Bogićević po Poslaniku i Statutu Gradskog vijeća prihvati mandat, održati početkom već naredne sedmice, gdje ćemo imenovati i dogradonačelnike gospodina Bašića i gospođu Margetić, s tim će se ova konstituirajuća sjednica završiti - kazao je Uk nakon današnje konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća. 


Indicije za prihvatanje mandata

Podsjetimo, Bogićević je danas jednoglasovno izabran za gradonačelnika, no on je prije dva dana povukao kandidaturu nakon glasanja za predsjedavajućeg GV.

Uk je danass kazao da ipak postoje indicije da će Bogićević prihvatiti mandat.

- Postoje ozbiljne indicije da će gospodin Bogićević prihvatiti. Ovo se danas dogodilo previše brzo i nije se moglo iskoordinisati s gospodinom Bogićevićem, tako da smo ispred predsjednika političkih subjekata iz kojih dolaze stranke većine zamoljeni da odluku odnosno prihvatanje gospodina Bogićevića prolongiramo za koji dan. Ja se nadam da će to biti početkom iduće sedmice - kazao je vijećnik Uk. 

On lično nije razgovarao s Bogićevićem, ali su razgovarali predsjednici stranaka, bliži saradnici, dodao je on.

- Ono što je meni preneseno od gospodina Kojevića i gospodina Nikšića postoji ozbiljna mogućnost da gospodin Bogićević prihvati mandat i da to bude u ponedjeljak ili utorak na sjednici - istakao je Uk. 

Nastavak sjednice iduće sedmice

Sjednica je nakon jednosatne pauze prekinuta, jer nije bilo poznato da li će Bogić Bogićević prihvatiti poziciju na koju je izglasan jednoglasno.

Kako saznajemo, nastavak sjednice očekuje se početkom iduće sedmice. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.