ZNATNO NIŽE CIJENE

Građani već počeli kupovati ogrjev jer je ljeti jeftiniji

Trenutna cijena tone peleta je 310, a bukovog drveta 97 KM

Radnici na terenu svakodnevno spremaju nove zalihe robe. Avaz

Piše: A. Nalo

9.7.2021

Mnogi građani Sarajeva, oni koji jedva sastavljaju kraj s krajem, prinuđeni su tokom ljeta kupovati ogrjev jer su tada cijene znatno niže nego u zimskom periodu. Da se polako Sarajlije pripremaju za hladni period, potvrdili su nam i iz preduzeća “Drvosječa”. 

Radnici pripremaju ogrijev za prodaju. Avaz

Kupovina na rate

- Kako odmiču ljetni mjeseci, povećava se potražnja za našim proizvodima. Da bismo koliko-toliko olakšali našim kupcima kupovinu, u ovoj godini sklopili smo saradnju s velikim brojem sindikata radnika brojnih firmi, a putem kojih članovi mogu kupovati ogrjev na rate u svim našim podružnicama Sarajevo, Zenica, Mostar i Banja Luka. Osim sindikata, svakako, našim kupcima, penzionerima u ponudi je i mogućnost kupovanja ogrjeva na rate PIO/MIO fonda, kako u FBiH tako i u RS - kazao je za „Avaz“ Muhamed Helać iz firme „Drvosječa“.

Prema njegovim riječima, trenutna cijena tone peleta je 310 KM. Ističe da je velika potražnja za bukovim ogrjevnim drvetom, koje košta 97 KM po prostornom metru.


Besplatan broj

- S obzirom na to da je evidentan manjak sirovina na tržištu drveta, prisutna je tendencija rasta cijena proizvoda drvoprerađivačke industrije te ovom prilikom apeliramo na kupce da svoje pripreme za zimu izvrše što prije, a sve s ciljem očuvanja njihovog kućnog budžeta, a koji bi mogao biti znatno manji u slučaju nabavke ogrjeva u mjesecima koji su bliži zimskom periodu - istakao je Helać.

Građani ogrjev mogu naručiti na besplatni telefon 080-02-02-01. Nakon narudžbe radnici će spremiti robu za isporuku na kućnu adresu već naredni dan.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.