SARAJEVO

MUP KS saslušava vijećnike, Stevanović tvrdi: Ovo je iz kuhinje SDA

Radi se o anonimnoj prijavi da je Gradsko vijeće i gradonačelnica Benjamina Karić ne poštujući Zakon dodijelila pravo za prenošenje sjednica Televizija Sarajevo

Dragan Stevanović. ARHIV

Piše: E. Ma.

21.9.2021

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saslušalo je pojedine vijećnike Gradskog vijeća Sarajeva, potvrdio je za portal "Avaza" zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Dragana Stevanovića.

Kako je naveo, radi se o anonimnoj prijavi da je Gradsko vijeće i gradonačelnica  Benjamina Karić ne poštujući Zakon dodijelila pravo za prenošenje sjednica Gradskog vijeća Televizija Sarajevo.

-  Ona je apsolutno neutemeljena. Prvo, takva vrsta usluga je izuzeta po Zakonu o javnim nabavkama od javnog poziva u smislu tenderske dokumentacije. Drugo, radi se o javnom servisu čiji je osnivač Kanton Sarajevo, devet gradskih općina i Grad Sarajevo, tako da je to van svake pameti. Također, do sada su iz budžeta i općina i Grada i iz Kantona išla sredstva za podršku javnom servisu TVSA, tako da ne vidim šta je tu sporno. Niko niti ima namjeru niti je može zabraniti bilo kojoj televizijskoj kući da dok su sjednice Gradskog vijeća javne, vrši televizijski prenos ako ima za to interesa - kazao je Stevanović.

Kako je naveo, sudeći prema nekim Facebook komentarima na njegovom profilu, jasno je i ko je podnio prijavu.

- Vjerovatno neko iz  kuhinje SDA jer vidim po oglašavanju ovih botova da je to - istakao je Stevanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.