SJEDNICA U TOKU

Burna rasprava u Skupštini KS o Izvještaju o radu TVSA

Ne znam kako direktorica nije upoznata sa anonimnim pismima koje su uposleni slali svim ministrima u Vladi KS, rekao je Suljević

Duška Jurišić - Direktorica TVSA. Printscreen

Piše: L. M.

29.9.2021

U nastavku 42. sjednice Skupštine KS došlo je do burne rasprave prilikom podnošenja Izveštaja o radu Televizije Kantona Sarajevo od strane Duške Jurišić direktorice TVSA.

Zastupnici su postavili niz pitanja o načinu zapošljavanja, mobingu i davanju otkaza uposlenim na ovoj televiziji kao i prilagođavanju programa uvjetima pandemije koronavirusa.

Jurišić je kazala da su prihodi povećani za 100.000 KM.

Program smo prilagodili uvjetima pandemije koronavirusa i TV Kantona Sarajevo proizvela je 100 posto više vlastitog sadržaja u odnosu na prethodne godine – rekla je Jurišić.

Zvonko Marić, zastupnik SBB-a, problematizirao je vraćanje Mirze Sulejmanovića na poziciju urednika informativnog programa.

- Kako je došao na tu poziciju s obzirom na to da je ranije bio smijenjen s te funkcije, a ima i sukobe interesa o čemu ću kasnije pričati. I pored toga forsira se on na toj funkciji – rekao je Marić i pitao da li je plaćen prekovremeni rad uposlenih na ovoj televiziji.

Jurišić je kazala da je svaki prekovremeni rad plaćen.

 - Kantonalni sud poništio je presudu nižeg suda jer taj sud nije uzeo u obzir dokaze TVSA niti Pravilnik o radu u kojem stoji da ne postoji dio koji reguliše kada zaposleni treba steći diplomu visokog obrazovanja – odgovorila je Jurišić.

Samir Suljević, zastupnik SDP-a BiH, pitao je kako se uposleni ne žale na male plaće s obzirom na to da primanja nisu povećana od osnivanja TVSA.

- Zabrinjava sve češće nezadovoljstvo uposlenika. Ne znam kako direktorica nije upoznata sa anonimnim pismima koje su uposleni slali svim ministrima u Vladi KS. U tim pismima stoji da sve veći broj uposlenika ima kardioloških, psihičkih i psihijatrijskih problema. Najmanje što mogu da kažem je da izražavam sumnju prema ovom izvještaju – rekao je Suljević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.