SARAJEVO

Mirno okupljanje ogorčenih roditelja ispred OŠ "Vladislav Skarić"

Zbog klizišta koje se nalazi iznad objekta škole, fiskulturna sala je pod ključem

Piše: A. Nalo

29.11.2021

Protest roditelja ispred OŠ „Vladislav Skarić“. AVAZ

Ogorčeni roditelji okupili su se večeras ispred Osnovne škole (OŠ) „Vladislav Skarić“ u Sarajevu. Ni hladno vrijeme i snijeg nisu ih spriječili da ukažu na veliki problem s kojim se susreću njihova djeca, te su tražili od Općine Centar hitno rješenje problema.

Naime, zbog klizišta koje se nalazi iznad objekta škole, fiskulturna sala je pod ključem.

- Zbog bojazni da se klizište može pokrenuti, sala je zatvorena, pa djeca na časove tjelesnog odgoja idu u Skenderiju. Na ovu temu u junu je održan sastanak u Centru, međutim, i pored njihove opredijeljenosti da nam pomognu, ništa se nije promijenilo - kazali su iz Vijeća roditelja.

Roditelji su ukazali i na to da se načelnik Općine Centar Srđan Mandić mogao obratiti roditeljima i direktoru škole dati odgovor, a ne pisati saopćenja, bez direktne komunikacije.

S ovim gorućim problemom upoznat je i vijećnik SBB-a u OV Centar Sulejman Memo Haljevac. Za „Avaz“ kaže da je sramotno to da u 21. stoljeću djeca nemaju osnovne uvjete za školovanje.


Haljevac: Ovo je sramotno. Avaz

- Veoma sam potresen i suosjećam s roditeljima, shvatam njihovu brigu. Trenutna vlast oglušila se na njihove zahtjeve i nijemi su na povećan broj oboljele djece koja moraju mokra hodati kilometar... Svi smo zaključili da se niko nije udostojio da pronađe rješenje za ovu situaciju, zato ću tražiti vanrednu sjednicu kako bi se ovaj problem pod hitno riješio - kazao je Haljevac.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.