KANTON SARAJEVO

Saznajte u kojim ulicama nema vode za vikend

Izvođenje radova u više naselja

Piše: A. O.

25.12.2021

Radnici na terenu. ILUSTRACIJA

Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži danas će bez vode ostati  ulice Vejsila Čurčića, Alibega Firdusa i Omladinskih radnih brigada, najavili su iz preduzeća Vodovod i kanalizacija Sarajevo.

U nedjelju 26.decembra radovi na popravkama kvarova vršit će se u ulicama Soukbunar, Humska i Muhameda ef. Pandže. Kako je saopćeno, normalizacija u vodosnabdijevanju očekuje se po okončanju radova u poslijepodnevnim satima.

U ponedjeljak 27. decembra planirani su radovi u ulicama Bakarevića, Jukićeva, Džemala Bijedića, Želimira Vidovića Kelija, Nusreta Fazlibegovića, Husrefa Redžića, Antuna Hangija, Banjska, Kasindolska cesta, Ismeta Alajbegovića Šerbe, Bistrik, Vrbanjuša, Viteška, Brezanska, Humačka ploča, Kalemova, Harbina, Muje Šejte i Blagovac. 

Normalizaciju u vodosnabdijevanju očekuje se po okončanju radova u poslijepodnevnim satima. 

Kako je saopćeno, u sklopu realizacije Projekta rekonstrukcije pumpnih stanica koji se finansira iz kredita EBRD, za ponedjeljak od 8 sati su planirani 24 satni radovi na zamjeni hidromašinske opreme u PS „Alipašin most“ a izvođač radova je „Unioninvest“ Sarajevo. 

Zbog navedenog može doći do poremećaja pada pritiska, a na višim kotama i do prekida u vodosnabdijevanju naselja i ulica: Koševsko brdo, Bare, Šip, Ciglane, Crni Vrh, Gorica, Velešići, Pofalići, Hum brdo, Gornji Velešići, Boljakov Potok, Buća Potok, Vitković brdo, Sokolje, Briješće brdo i ulice: Alipašina, Bolnička, Koševo, Patriotske lige, Zahira Panjete, Orlovačka, Drinska, Fra Matije Divkovića, Skopljanska, Slatina, Armije RBiH-a i Ivanjska. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.