NOVI GRAD

Osiguran alternativni smještaj za stanare zgrade u ulici Ali-bega Firdusa, u kojoj je došlo do požara

Zgrada u ulici Ali-bega Firdusa 21. Općina Novi Grad

Piše: A. Na.

22.4.2022

Općina Novi Grad Sarajevo  osigurala je alternativni smještaj za šest porodica stambene zgrade u ulici Ali-bega Firdusa broj 21 u Švrakinom Selu, gdje je u petak, 15. aprila došlo do požara. Požarom su zahvaćene podrumske prostorije zgrade, gdje je najvjerovatnije i izbio požar, kao i kompletno stubište, od podruma do potkrovlja, a pričinjena je veća materijalna šteta.

Podsjećamo, brzom intervencijom Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo požar je lokalizovan, tako da nije zahvatio unutrašnjost stambenih jedinica. Međutim, usljed požara su oštećene elektro - instalacije, plinske i vodo instalacije, te su uposlenici Elektroprivrede izvršili isključenje električne energije u svim stanovima.

Ekipe civilne zaštite Općine Novi Grad , koje su na mjestu događaja bile od ranih jutarnjih sati, gdje su pružale pomoć ugroženima i radile na saniranju štete izazvane požarom, odmah su se uključile u rješavanje pitanja smještaja, te je za svih 18 stanara osiguran smještaj i ishrana. U toku je otklanjanje kvarova na elektro i drugim instalacijama, nakon čega će se steći uslovi da se stanari vrate u svoje domove.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.