SARAJEVO

Gradsko vijeće usvojilo zaključak u vezi sa komunalnim taksama

GV upućuje gradonačelnicu da intenzivno nastavi započete aktivnosti

Sa sjednice. Grad Sarajevo

Piše: E. Ma.

27.4.2022

Na prijedlog Kolegija Gradskog vijeća Sarajeva usvojen je zaključak u vezi sa primjenom Zakona o komunalnim taksama Kantona Sarajevo.

- Gradsko vijeće upućuje gradonačelnicu da intenzivno nastavi započete aktivnosti s ciljem da se, u skladu sa članom 5. Zakona o komunalnim taksama Kantona Sarajevo, usaglasi i potpiše sporazum između Grada Sarajeva i gradskih općina o raspodjeli prihoda koji se prikupljaju od komunalnih taksi na području grada Sarajeva.

- Gradsko vijeće zadužuje i daje punu podršku gradonačelnici da poduzme sve što je potrebno u okviru nadležnosti Grada Sarajeva, koristeći i autoritet gradonačelnice, da gradske općine izvrše izmjene već donesenih odluka o komunalnim taksama suprotnih navedenim zakonskim odredbama, ako je potrebno i podnošenjem zahtjeva Ustavnom sudu FBiH za ocjenu ustavnosti takvih odluka, uz prethodno upoznavanje gradskih općina s ovom namjerom.

- Gradsko vijeće zadužuje gradonačelnicu da o procesima koje vodi i koje će voditi s ciljem ostvarivanja zakonom utvrđenog prava Grada Sarajeva na dio prihoda od komunalnih taksi, svakog mjeseca informiše Gradsko vijeće, saopćio je Grad Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.