SAZNAJEMO

Muamer Kosovac izabran za novog direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja KS

Radi se o profesionalcu iz oblasti interne revizije i uspostave sistema internih kontrola sa dugogodišnjim radnim iskustvom u Zavodu

Piše: E. Ma.

28.4.2022

Kosovac: Obuka uz podršku Ambasade SAD. Avaz

Za direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo, na period od četiri godine imenovan je Muamer Kosovac, magistar ekonomskih nauka i dosadašnji Rukovodilac odjela interne revizije Zavoda, saznaje "Avaz".

Kosovac je profesionalac iz oblasti interne revizije i uspostave sistema internih kontrola sa dugogodišnjim radnim iskustvom u Zavodu zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo.

Na poziciju direktora Zavoda dolazi sa radnog mjesta Rukovodioca interne revizije - Glavnog internog revizora Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo sa ukupno 29 godina radnog iskustva od čega 14 godina na rukovodećim pozicijama.

Ranije radno iskustvo sticao je u realnom sektoru, Ministarstvu unutrašnjih poslova i Zavodu zdravstvenog osiguranja te kroz mnogobrojne anganžmane za međunarodne organizacije, nevladine organizacije i domaće institucije.

Po zanimanju je magistar ekonomskih nauka, ovlašteni interni revizor za javni sektor, finansijske institucije i privredne subjekte uz završene specijalističke obuke iz oblasti uspostave sitema internih kontrola, menadžmenta i borbe protiv korupcije. Takođe je ovlašteni sudski vještak ekonomske struke.

U toku 2020. godine uz podršku Ambasade SAD završio je specijalističku obuku za compliance officera, te je imenovan od strane Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom u Operativnu grupu za zdravstvo u Kantonu Sarajevo.

Također je predavač u edukativnom procesu obuke internih revizora u BIH, učesnik međunarodnih konferencija iz oblasti interne revizije, te autor radova u stručnim časopisima internih revizora u regiji.

Muamer Kosovac je imenovan na period od četiri godine iz reda uposlenika Zavoda kao nestranačka osoba, na poziciju koja pripada NIP-u.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.