U SARAJEVU

Održana 18. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar: Dopredsjedavajuća podnijela ostavku

Prije početka sjednice prisutni su minutom šutnje i učenjem Fatihe odali počast iznenadno preminuloj Segmedini Srna-Bajramović

Sa današnje sjednice. OPĆINA CENTAR SARAJEVO

A. O.

2.6.2022

Općinsko vijeće Centar danas je održalo 18. redovnu sjednicu koju je vodio predsjedavajući Sejad Đozo.

Prije početka sjednice prisutni su minutom šutnje i učenjem Fatihe odali počast iznenadno preminuloj Segmedini Srna-Bajramović.


Prihvaćena ostavka

Dopredsjedavajuća Općinskog vijeća Ira Adilagić podnijela je ostavku na mjestu dopredsjedavajuće, a vijeće je ostavku većinom glasova i prihvatilo.

Na sjednici je usvojena odluka o pristupanju izradi Izmjena i dopuna Regulacionog plana „Breka“ (područje općine Centar Sarajevo) - Izgradnja stambenog objekta na parceli kao i odluka o pristupanju izradi Izmjena i dopuna Regulacionog plana „Stambena zona Šip“ (područje Općine Centar Sarajevo) - izgradnja stambenog-poslovnog objekta na parcelama, izgradnja stambenog objekta na parcelama.

Prijedlog dopunskog rješenja o utvrđivanju prava vlasništva na građevinskom zemljištu u svrhu legalizacije stambenog objekta u ulici Nahorevo do broja 35 dobio je potrebnu većinu glasova vijećnika.

Vijeće je usvojilo i odluku o privremenom korištenju javnih površina te program privremenog korištenja javnih površina na području općine Centar Sarajevo.

Na sjednici su usvojene i Odluka o prestanku statusa javnog dobra u općoj upotrebi, Odluka o dopunama Odluke o dodjeli u zakup poslovnih zgrada i prostorija Općine Centar Sarajevo kao i Odluka o ispravci Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o zakupu stanova Općine Centar Sarajevo.


Zakupo poslovnih prostora

Nakon toga podržani su i prijedlozi odluka o razrješenju i imenovanju članova Komisije za energetsku efikasnost, Komisije za izbor i imenovanja i mandatnoimunitetska pitanja, Komisije za boračka pitanja.

Vijeće je usvojilo i Odluku o dodjeli u zakup neposrednom pogodbom poslovnih prostorija Općine Centar Sarajevo u ulici Patriotske lige 48.

Prijedlog odluke o dodjeli u zakup poslovnih prostorija Općine Centar Sarajevo putem javnog oglasa u ulicama Čobanija 12, Đoke Mazalića 1, Hamze Orlovića 3-5, Valtera Perića i Vrazova dobio je potrebnu većinu glasova vijećnik.

Vijećnicima je na ovoj sjednici prezentirana i informacija o obrascima periodičnog izvještaja za period 01.01. do 31.03.2022. godine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.