"AVAZ" NA LICU MJESTA

Bijela ruža na mjestu gdje je sjedila Segmedina Srna-Bajramović u Skupštini KS

Igor Stojanović (SDP) pozvao je prisutne da odaju počast zastupnici koja je izenanda preminula prošle sedmice u 50. godini

Piše: E. Ma.

6.6.2022

Bijela ruža na mjestu gdje je sjedila Segmedina Srna-Bajramović - Avaz
Sa sjednice Skupštine KS - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

Emotivno je danas počela sjednica Skupštine Kantona Sarajevo. Igor Stojanović (SDP) pozvao je zastupnike da minutom šutnje odaju počast Segmedini Srni-Bajramović koja je izenanda preminula prošle sedmice u 50. godini. Na mjestu gdje je sjedila Srna-Bajramović nalazi se bijela ruža.

Nakon toga sjednica je nastavljena, a na njoj će se se raspravljati o izvještaju Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS za 2021. godinu.

Na današnjem dnevnom redu je i izvještaj još jedne ustanove za prethodnu godinu, a to je Kantonalna uprava civilne zaštite.

Razmatrat će se i izvještaj Odbora za žalbe javnosti i Kantonalnog zavoda za pružanje besplatne pravne pomoći.

Među tačkama dnevnog reda su izvještaji o realizaciji Plana povratka u i iz KS; o stanju u oblasti socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštiti porodice sa djecom; o snabdjevenosti KS lijekovima i sanitetskim materijalom; o provedenoj proljetnoj i jesenskoj preventivnoj sistematskoj deratizaciji,  o implementaciji Odluke o proširenom obimu prava za korištenje medicinskih sredstava i lijekova za ratne vojne invalide.

Na dnevnom redu je i prijedlog zaključka o odgađanju primjene "Studije o urbanim ventilacionim koridorima i uticaju visokih zgrada” do izrade dodatnih analiza i ekspertiza “Studije” u odnosu na postojeće zakonske okvire koji se odnose na zaštitu zraka u Kantonu Sarajevo na osnovu koji će se izvršiti izmjene i dopune Odluke o zaštiti i poboljšanju kvalitete zraka u Kantonu Sarajevo te zastupnička pitanja, inicijative i odgovori.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.